Foredragsholder Morten Dahle Stærk fra organisasjonen Menneskeverd.

 Bør vi innføre aktiv dødshjelp i Norge? Spjelkavik bedehus inviterer til foredrag og samtale om noen av de viktigste spørsmålene i vår tid.

Det skjer søndag 11. mars kl. 19. Temakvelden er et samabeid mellom Spjelkavik indremisjon, Sunnmøre Indremisjon og Misjonssalen (NLM). Foredragsholder er Morten Dahle Stærk fra organisasjonen Menneskeverd.

Offentlig helsetilbud

Flere land, blant annet Nederland, Belgia og Sveits, har innført aktiv dødshjelp, og debatten går over hele den vestlige verden om dette skal være en del av det offentlige helsetilbudet. Tilhengerne argumenterer med at alle burde ha rett til en verdig og smertefull død og at døden bør være et selvstendig valg. Motstanderne argumenterer med at menneskelivet er ukrenkelig og at det er vanskelig å sette grenser for stadig nye grupper som krever denne rettigheten, hvis den blir innført.

Tid til spørsmål

På temakvelden vil disse spørsmålene bli belyst, og det blir gitt god tid til spørsmål.

-Aktiv dødshjelp er et av de vanskeligste og viktigste verdispørsmålene vi diskuterer i vår tid, sier foredragsholder Dahle Stærk.

Forlagssjef

Foredragsholder Morten Dahle Stærk er generalsekretær i organisasjonen Menneskeverd. Han har skrevet en masteravhandling om etikk og menneskesyn og har tidligere jobbet som forlagssjef og med kommunikasjonsarbeid.